Om

Är det fult att ta städhjälp? Allt sedan Rut-avdraget såg dagens ljus så har många debatterat frågan och där en sida hävdar att det skapar arbeten, medan den andra hävdar att det handlar om en återgång till pig-samhället. Rika personer i större städer kan få subventionerad städning i hemmet och där dessa borde haft råd ändå. Vi skulle vilja säga att det även handlar om ett tredje perspektiv. Hemstädning köper tid.

Hur mycket tid har en vanlig familj att disponera? I en större stad så har det visat sig att många saknar den tid som krävs för att få alla bitar att passa in i varandra. Man pendlar till och från jobbet, man skjutsar barn, man handlar, man lagar mat, man ska umgås med vänner, man ska hinna träna och man ska hinna vara en till lika delar perfekt mamma/pappa som fru/man. Utöver det ska man även städa och hålla rent i hemmet. Någonting måste stryka på foten och i och med att rut-avdraget finns så är städningen faktiskt ett bra alternativ att bocka av från to-do-listan.

Hemstädning köper tid

Alla vet vilken känsla det är att mötas av ett rent och väldoftande hem. Tänk att göra detta utan ansträngning och utan att ha ångest. Man betalar för någonting som man själv inte skulle hinna och kan genom detta också köpa sig tid till annat. Det är det som Rut-avdraget egentligen handlar om. Åtminstone enligt oss. Det är ingen slump att det är just barnfamiljer i större städer – Stockholm, Malmö och Göteborg – som väljer hemstädning och det är långt ifrån någon slump att det är där som de flesta företagen finns.

En viktig sak att poängtera är att städningen sker på sina egna villkor. Man väljer själv vad som ska städas, när städningen ska ske och i vilken omfattning. Hemstädning handlar om kommunikation och om att hitta en flexibel partner – inte sällan genom ett långsiktigt samarbete i exempelvis abonnemangsform.

Vi som driver sidan har lång bakgrund av städbranschen och vi kan visa upp städning ur ett mer professionellt perspektiv. Hur ska du städa bättre på egen hand? Finns det några tips och tricks som gör städningen effektivare? Vilka företag ska man anlita – och vilka kan man med gott samvete välja bort? Vi har svaren. Välkommen till oss!