Professionell mattvätt i Stockholm

Har du spillt rödvin på heltäckningsmattan? Det finns firmor i Stockholm som erbjuder professionell mattvätt med ånga och miljövänliga rengöringsmedel. 

Många som får fläckar på sin heltäckningsmatta försöker själva ta bort fläcken med bikarbonat, salt och andra hemmagjorda fläckborttagningsmedel. Det fungerar sällan och får i stället ofta motsatt effekt. Spiller man något på en heltäckningsmatta ska man i stället försöka suga upp vätskan med hushållspapper eller genom att strössla salt över.

Det gäller att vara lätt på handen för att inte i stället gnida in fläcken i mattan. Detta kan mildra fläcken men tar sällan bort allt. En fläckig heltäckningsmatta kan se både trist och äcklig ut. Är fläcken i kanten av mattan är det inte ovanligt att man försöker dölja den genom att ställa en stor blomkruka eller möbel över. Det kan fungera men är fläcken mer i mitten av mattan blir det svårt att dölja den. 

Många tror att enda lösningen är att lägga in en ny heltäckningsmatta men så är det inte.

Det finns professionella företag som erbjuder mattvätt och fläckborttagning på både mattor och möbeltextilier. Med en särskild ångtvätt och miljövänliga rengöringsmedel kan de få bort de flesta fläckar. 

Vad innebär en professionell mattvätt?

En heltäckningsmatta mår bra av att regelbundet ångtvättas. Detta eftersom dammsugaren sällan klarar att göra hela jobbet och det ofta samlas damm långt ner i mattluggen. När man ångtvättar en matta löses fett och smuts upp samtidigt som bakterier och dålig lukt försvinner. 

Ofta räcker det med att rengöra mattan med endast varm vattenånga men finns det även fläckar kan man behöva använda sig av miljövänliga rengöringsmedel. 

En seriös firma anpassar alltid rengöringsmedlet efter vilken typ av fläck det är. På så vis lyckas man oftare med att helt avlägsna fläcken. Vill man boka mattvätt i Stockholm kan det vara bra att först jämföra priser mellan olika företag. 

Företaget måste ha utbildad personal eftersom en felaktig tvätt faktiskt kan förstöra mattan. En seriös aktör vet detta och har därför också en ansvarsförsäkring. Viktigt är därför att välja en välrenommerad aktör med goda referenser. Vill man vara säker på att man väljer en seriös aktör ska man välja en firma som tvättar mattor åt hotell och kontor.