Rutiner gör livet lite enklare

Att skaffa sig rutiner i sitt liv kan leda till att man upplever mindre stress och som hjälper till att bli mer strukturerad i sin vardag. Vad sedan dessa rutiner innebär är lite upp till var och en och en del väljer att skaffa rutiner gällande exempelvis träning där de på utvalda tider under dygnet och veckan ger sig ut och springer, simmar eller besöker ett gym. Man skaffar sig en sund vana som i sin tur leder till ett friskare liv. Vill man skaffa sig en sådan rutin så är tipset här att man anmäler sig till någon sorts klass på exempelvis det lokala gymmet och därmed också har en tid att passa.

Utöver denna tid som man ringar in i almanackan så får man också – tack vare denna klass – också nya vänner och skaffar sig ytterligare en anledning till att återkomma till det pass man valt att anmäla sig till detta är en typisk rutin som många använder sig av och för att ytterligare öka effekten av denna så kan man också i dagsläget välja att använda sig av de moderna verktyg som idag finns på marknaden.

Vi kan här säga att du är ute och joggar varje tisdagskväll där exakt samma slinga avverkas – något som kan leda till viss tristess; men som också kan bli väldigt inspirerande och du exempelvis skaffar en app på telefonen som mäter din tid. Genom en sådan lagras alla tider och man kan jämföra och tävla mot sig själv på ett helt annat sätt än vad man kan om man bara lunkar på i samma takt. Roligt och inspirerande om man använder detta hjälpmedel på rätt sätt.

Rutiner i hemmet och på arbetet

Då det handlar om rutiner i hemmet så gäller dessa ofta städning, tvättning och matlagning och här kan man ofta se hur familjer väljer att planera sin vecka genom att hänga upp ett schema på sin vägg där ansvaret fördelas mellan medlemmarna. Detta är väldigt effektivt och dessutom kostnadssparande; veckohandlar du så sparar du mycket pengar.

En annan rutin som många familjer skaffat sig rör hushållsnära tjänster och har kommit ur det avdrag man får göra inom dessa. Här handlar det om att man anlitar ett företag för hemstädning och där man själva – under tiden denna pågår – skaffar sig tid att göra något roligt. I takt med att hemstädning ökat så har också fritiden för familjen gjort detsamma och här kan familjer således göra mer trevliga saker utan att det går ut över sin hemmiljö. Hemstädning ringas alltså in på schemat men sköts av en extern person så denna hemstädning – som tidigare var förknippat med något trist – blir istället en ren källa till glädje. Detta är en rutin som allt fler väljer i sina liv; att ha regelbunden hemstädning ger, helt enkelt ett friare liv.

På arbetet så handlar rutiner mer om att man utför sina uppgifter på det sätt som är mest effektivt; något som man lär sig allt eftersom och som man skapar sig genom erfarenhet – något som faktiskt, i värsta fall, kan leda till att personen i fråga tröttnar. Rutiner får nämligen inte bli något tråkigt utan måste hela tiden vara ett hjälpmedel – både i sin vardag och på sitt arbete.

Publicerat den
Kategoriserat som Städtips