Vad innebär trappstädning?

Många flerfamiljshus och kontorsbyggnader har en trappuppgång och ibland även en hiss. Det är ett gemensamt utrymme där flera människor rör sig varje dag. Trappuppgångar blir ofta smutsiga då människor drar in smuts, lera och damm med skorna. Beroende på vilken typ av hus som trappuppgången finns i kan det även samlas sopor, matrester och annat skräp i trappuppgången. För att trappuppgången skall hållas ren och kännas välkomnande behöver den städas kontinuerligt. En välbesökt kontorsfastighet i flera våningar kan behöva trappstädning 1-2 gånger i veckan. Ett mindre flerfamiljshus kan klara sig med trappstädning en gång i månaden.

Vad städas vid trappstädning?

Vanligtvis så brukar man först städa golven och trappen. Först sopa eller dammsuga dem och sedan moppa med våt mopp. Lös smuts och märken på väggarna torkas av. Man torkar även av trappräcken, fönsterbrädor och andra detaljer som finns med en fuktig trasa. Finns det fasta dörrmattor så brukar man dammsuga dem, är den lös så tar man ut och skakar den. Avskrapningsgaller rengörs och töms vid behov. Portdörren torkas av och om det finns fönster eller rutor i glas så rengörs även dessa. Har fastigheten hiss så rengörs golvet och väggarna även här. Speglar och glas rengörs med glasputs. Om du skall anlita en firma som utför trappstädning i din fastighet är det bra att fråga innan exakt vad som ingår så att det inte uppstår några missförstånd.

Fördelar med trappstädning

När du anlitar ett företag som regelbundet utför trappstädning i din fastighet i Göteborg så vet du att byggnaden är i goda händer. En smutsig trappuppgång gör att slitaget blir större då grus och salt gnuggas i i trappsteg och golv. Tyvärr är det dessutom vanligare med vandalism och skadegörelse i trappuppgångar som inte sköts om. En städad trappuppgång välkomnar alla som besöker, bor eller hyr i huset med väldoft och trivsel. Se till att anlita en seriös städfirma som utför trappstädning i Göteborg redan idag!